Wat is LoRa?

Wat is LoRa en waarom is dit de juiste keuze? 
Met LoRa kunnen allerlei dingen met het internet praten zonder gebruik te hoeven maken van 4G of Wi-Fi. LoRaWAN is de meest voorkomende technologie onder ‘Low Power Long Range Wide Area Networks’ in IoT-toepassingen. Dit komt omdat het zowel technische als economische voordelen heeft ten opzichte van gevestigde protocollen zoals WiFi. Het batterijverbruik is laag, het bereik is groot en de bandbreedte is beperkt. Bovendien zijn de kosten van het installeren en onderhouden van de LoRa-infrastructuur veel lager dan die van mobiele netwerken. Een ander groot voordeel van LoRa is dat het netwerk snel en eenvoudig opgezet kan worden en direct beschikbaar is.

Oftewel: perfect voor het internet der dingen.

Ook vanuit veiligheidsoogpunt is het aan te raden. Immers het LoRa netwerk functioneert onafhankelijk en heeft geen directe connectie met uw eigen netwerk. U hoeft uw netwerk dus niet open te stellen en loopt geen enkel risico. Veilig en betrouwbaar dus!

ThingsConnect maakt vrijwel uitsluitend gebruik van sensoren die verbonden zijn via het LoRa netwerk.

 

 

Wij maken zowel gebruik van het landelijk dekkende KPN LoRa netwerk als van private LoRa. Voor dit laatste is het gebruik van een eigen Gateway noodzakelijk.  Deze Gateway is eigenlijk het “modem” wat de LoRa sensoren verbindt met het internet. Gebruik van een eigen Gateway, op uw locatie, zorgt bovendien voor een betere dekking en is voordeliger wanneer er meerdere sensoren gekoppeld moeten worden.

Wat is IoT?
IoT staat voor Internet of Things. In deze steeds digitaler wordende wereld is ThingsConnect voortdurend bezig om mensen en dingen online met elkaar te verbinden en met elkaar te laten communiceren.

Lees meer over IoT
NL/EN