Zorg

Verpleeg- en verzorgingstehuizen
ThingsConnect heeft ook oplossingen welke in de zorg ingezet kunnen worden. Zo kunnen naast de CO2 sensoren ter voorkoming van verspreiding van virussen en ziekten ook branche specifieke sensoren worden ingezet die inzicht geven in bijv. het (slaap) gedrag van bewoners. Koelkastsensoren geven goed inzicht of voedsel en medicijnen op de juiste temperatuur bewaard worden.

Daarnaast zijn er al concrete projecten geweest met luiers welke voorzien zijn van een sensor en een signaal afgeven wanneer deze verschoond moeten worden.  ThingsConnect denkt dat sensoren een waardevolle bijdrage kunnen leveren in het efficiënter maken van de zorg. Ten tijde van schaarste van zorgpersoneel moeten we op zoek naar middelen die helpen de medewerkers te ontlasten zonder het welzijn van de bewoners en patiënten tekort te doen.

Daarnaast kunnen ook sensoren worden ingezet om efficiënter en zuiniger om te gaan met energie.

ThingsConnect biedt de volgende oplossingen:

Sensor as a service 
Met de unieke oplossing ‘Sensor as a Service’ wordt uw zorginstelling volledig ontzorgt. Deze oplossing bestaat uit een basispakket aan sensoren en kan altijd worden uitgebreid. Gezamenlijk bepalen we hoeveel sensoren u nodig heeft voor uw locatie en installeren deze. Ook stellen wij de grenswaarden in en voeren we de contactpersoon op in ons dashboard. Middels het online dashboard heeft u altijd inzicht in de relevante gegevens.

Zelf sensoren kopen 
Het is ook mogelijk de sensoren zelf aan te schaffen. In dat geval kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen en maken wij een voorstel op maat voor u. Zo waarborgen wij dat u de best mogelijke oplossing en ondersteuning krijgt.

De sensoren worden door ons volledig geconfigureerd opgestuurd. Met behulp van onze instructiekaart zijn deze eenvoudig door uzelf te installeren. U krijgt ook toegang tot ons online dashboard zodat u altijd inzicht heeft in de relevante gegevens. Desgewenst kan ThingsConnect ook de installatie voor u verzorgen

Voor beide oplossingen geldt dat zij communiceren over het LoRa netwerk. Dit gaat dus volledig buiten uw eigen IT (Wifi)-infrastructuur om. U hoeft dus niemand toegang te geven en loopt dus geen enkel risico. Kortom, veilig en betrouwbaar! Alle gebruikte sensoren bevatten hoogwaardige componenten en voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit 2012.

NL/EN