Gebouw & Facilitair

Maak uw gebouw slimmer
ThingsConnect levert ook oplossingen aan facilitaire diensten van organisaties en (multi-tenant) kantoorgebouwen. Binnen deze gebouwen is binnenklimaat van cruciaal belang voor het comfort van de werkomgeving. Het installeren van CO2-sensoren is de eerste stap in het inzichtelijk krijgen van het binnenklimaat. Daarnaast hebben wij sensoren die inzicht geven in vele andere zaken zoals de bezettingsgraad van werkplekken en vergaderruimtes en beschikbaarheid van parkeerplekken.

Besparen op energie gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de beoordeling van het energielabel van kantoorgebouwen. ThingsConnect biedt smart controllers aan die het energieverbruik kunnen meten en aansturen om daarmee besparingen te realiseren. Denk hierbij aan het aansturen van lichtsensoren en het plaatsen van regelaars op de (slimme) gas- en elektrameter.

Ons dashboard geeft real-time inzicht in de verschillende waardes en bezettingsgraden. Ook kun je door het gebruik van het dashboard meer opvolging geven aan de wensen van de individuele gebruikers. Zo kan men gebruikers die het prettig vinden in een wat koelere omgeving te werken bijvoorbeeld aan de noordzijde plaatsen. Gebruikers die de voorkeur geven aan een wat warmere werkplek zou je dan beter aan de zuidzijde kunnen plaatsten.

De combinatie en inzet van verschillende sensoren, het online dashboard en de interpretatie van de gegevens leveren vele voordelen op. Zo krijgen de gebruikers een comfortabelere werkomgeving, krijgt u uw energieverbruik beter in de hand en kunnen sommige afdelingen efficiënter worden aangestuurd: denk aan de schoonmaak. Dit alles zorgt voor tevreden medewerkers, minder verzuim en aanzienlijke besparingen.

ThingsConnect biedt de volgende oplossingen:

Sensor as a service 
Met de unieke oplossing ‘Sensor as a Service’ wordt uw onderneming volledig ontzorgt. De oplossing bestaat uit een basispakket aan sensoren en kan altijd worden uitgebreid. Gezamenlijk bepalen we hoeveel sensoren u nodig heeft voor uw locatie en installeren deze. Ook stellen wij de grenswaarden in en voeren we de contactpersoon op in ons dashboard. Middels het online dashboard heeft u altijd inzicht in de relevante gegevens.

U kunt het basispakket altijd aanvullen met extra sensoren. Zo is er een sensor die een gaslek, danwel een niet goed dichtgedraaide gaspit eenvoudig kan detecteren of bijv. een sensor die de koeling van het bier meet. In het najaar krijgen wij de beschikking over een toiletsensor die de hoeveelheid nare luchtjes meet. Laatste is een goede indicatie dat het toilet schoongemaakt moet worden.

Dit alles voor een vast bedrag per maand en naar wens altijd uit te breiden.

Zelf sensoren kopen 
Het is ook mogelijk de sensoren zelf aan te schaffen. In dat geval kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen en maken wij een voorstel op maat voor u. Zo waarborgen wij dat u de best mogelijke oplossing en ondersteuning krijgt.

De sensoren worden door ons volledig geconfigureerd opgestuurd. Met behulp van onze instructiekaart zijn deze eenvoudig door uzelf te installeren. U krijgt ook toegang tot ons online dashboard zodat u altijd inzicht heeft in de relevante gegevens.

Voor beide oplossingen geldt dat zij communiceren over het LoRa netwerk. Dit gaat dus volledig buiten uw eigen IT (Wifi)-infrastructuur om. U hoeft dus niemand toegang te geven en loopt dus geen enkel risico. Kortom, veilig en betrouwbaar! Alle gebruikte sensoren bevatten hoogwaardige componenten en voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit 2012.

Desgewenst kan ThingsConnect ook de installatie voor u verzorgen.

NL/EN