Wat is IoT?

IoT
IoT staat voor Internet of Things.  Gartner (’s werelds meest toonaangevende onderzoeks- en adviesbureau voor informatietechnologie) beschrijft het als volgt;

“Het Internet of Things is het netwerk van specifieke fysieke objecten (dingen) met ingebouwde technologie waardoor deze dingen hun eigen status kunnen bepalen en/of kunnen communiceren met de externe omgeving. Het IoT is een ecosysteem dat zowel objecten, communicatie, toepassingen als gegevensanalyse omvat.”

In deze steeds digitaler wordende wereld is ThingsConnect voortdurend bezig om mensen en dingen online met elkaar te verbinden en met elkaar te laten communiceren.

Steeds meer bedrijven en instellingen maken gebruik van IoT voor cruciale onderdelen van hun bedrijfsvoering. Onze applicaties leveren data aan, die voor bedrijven en instellingen van grote waarde kunnen zijn. Deze data kan patronen zichtbaar maken, waarop u meteen kunt anticiperen, maar ook ingezet worden om voorspellingen te doen. De applicaties worden aangepast naar uw specifieke wensen en behoeften.

De enige denkbare beperking voor het Internet of Things is een gebrek aan voorstellingsvermogen.

Wat is LoRa en waarom is dit de juist keuze? 
Met LoRa kunnen allerlei dingen met het internet praten zonder gebruik te hoeven maken van 4G of Wi-Fi. LoRaWAN is de meest voorkomende technologie onder ‘Low Power Long Range Wide Area Networks’ in IoT-toepassingen.

Lees verder over LoRa
NL/EN