Energie

Besparen op energie
ThingsConnect kan u in deze bijzondere tijd van energieschaarste en prijsstijgingen ook helpen met het inzichtelijk maken en reduceren van uw energieverbruik. Besparen op energie speelt bijvoorbeeld een belangrijkere rol in de beoordeling van het energielabel.

Zo kunnen wij koppelingen maken met uw slimme gas- en elektrameter. Ons online dashboard geeft u inzicht in het algemene verbruik en het (sluimer) verbruik tijdens uw afwezigheid.

Wanneer u, net als de overheid, een maximale temperatuur wilt instellen gedurende de winter helpen onze sensoren dit te realiseren. Tevens kunnen sensoren u helpen om de verlichting bij afwezigheid en gedurende de nacht automatisch uit te schakelen. Dit alles zorgt voor een forse kostenreductie en draagt zo bij aan een beter milieu.

We kunnen eveneens sensoren plaatsen op iedere verdieping zodat we u inzicht geven in het aantal aanwezige medewerkers per verdieping. Na analyse van deze gegevens kunt u er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een verdieping tijdelijk niet te gebruiken. Dit zorgt voor aanzienlijke besparingen op energiekosten doordat er geen licht en minder verwarming nodig is en bespaart op de schoonmaakkosten.

Een eenvoudige berekening toont aan dat de investering in sensoren en online dashboard zich snel zal terugverdienen. Wanneer de sensoren aangeven dat het licht onnodig lang aanstaat en u dit kunt uitzetten weegt de gerealiseerde besparing al op tegen de investering.

Stel u heeft bijvoorbeeld 2 TL buizen van 36 W die onnodig aanstaan dan levert dit al een besparing per jaar op van ~ 631 KwH. Met de huidige energieprijzen komt dit overeen met ongeveer € 315,- !

NL/EN