Kinderdagverblijven

Kinderdagverblijven (KDV)
Veel ouders brengen hun kinderen van jongs af aan en vaak meerdere dagen per week naar het kinderdagverblijf. Het is dan ook van groot belang te weten dat het binnenklimaat in orde is. ThingsConnect heeft voor de kinderdagverblijven het optimale pakket samengesteld. Naast CO2 sensoren voor de luchtkwaliteit bevat het ook koelkastsensoren die inzicht geven of eten en drinken op de juiste temperatuur bewaard wordt.

Goed ventileren gaat niet vanzelf, bij de meeste ventilatiesystemen moet je ook zelf aan de slag. Vandaar dat wij een ventilatiekaart meeleveren, die leidsters, gebouwbeheerders en andere betrokkenen tips en adviezen geeft. De aanbevelingen op de ventilatiekaart zijn onder meer afgestemd met Ruimte-OK, de organisatie die door de overheid is aangesteld om kinderdagverblijven te helpen met het vraagstuk.

Alle ruimtes en slaapkamers worden uitgerust met een CO2 sensor. Deze bevat een stoplichtfunctie en is tevens uitgerust met een QR-code welke meteen inzicht geeft in het binnenklimaat. Het online dashboard geeft een uitgebreid inzicht en maakt het mogelijk de verschillende ruimtes/filialen (op afstand) te bekijken en te vergelijken.

Wij bieden bovendien een kwaliteitsvignet aan wat bij de ingang kan worden aangebracht. Zo kunnen ouders en medewerkers zien dat het binnenklimaat continu wordt gemeten en dus serieus wordt genomen.

ThingsConnect biedt de volgende oplossingen:

Sensor as a service 
Met de unieke oplossing ‘Sensor as a Service’ wordt uw Kinderdagverblijf volledig ontzorgd. Deze oplossing bestaat uit een basispakket aan sensoren en kan altijd worden uitgebreid. Gezamenlijk bepalen we hoeveel sensoren u nodig heeft voor uw locatie en installeren deze. Ook stellen wij de grenswaarden in en voeren we de contactpersoon op in ons dashboard. Middels het online dashboard heeft u altijd inzicht in het binnenklimaat.

Zelf sensoren kopen 
Het is ook mogelijk de sensoren zelf aan te schaffen. In dat geval kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen en maken wij een voorstel op maat voor u. Zo waarborgen wij dat u de best mogelijke oplossing en ondersteuning krijgt.

De sensoren worden door ons volledig geconfigureerd opgestuurd. Met behulp van onze instructiekaart zijn deze door uzelf te installeren. U krijgt ook toegang tot ons online dashboard zodat u altijd inzicht heeft in het binnenklimaat. Desgewenst kan ThingsConnect ook de installatie voor u verzorgen

Voor beide oplossingen geldt dat zij communiceren over het LoRa netwerk. Dit gaat dus volledig buiten uw eigen IT (Wifi)-infrastructuur om. U hoeft dus niemand toegang te geven en loopt dus geen enkel risico. Kortom, veilig en betrouwbaar! Alle gebruikte sensoren bevatten hoogwaardige componenten en voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit 2012.

 

NL/EN